Maleriske fotografier

Jesper og Kristine protræt som ligner et gammelt maleri. Stor pibekrage og bibel som på de gamle malerier

Lyssætning

Som et gammelt maleri ​

Sammen med Jesper og Kristine fik jeg tage nogle gode billeder som minder om et gammelt maleri.

Opgaven

Lav et billede som ligner et af de gamle malerier fra 16 – 17 århundrede tallet. Stil, tøj, farver osv skal ligne. Tøj, rekvisitter, lys og baggrund blev sat op og gjort klar. Heldigvis havde jeg meget af det liggende fra tidligere fotos. Makeup og hår blev sat og tøjet kom på til stor morskab for os alle.

Med lidt Photoshop manipulation fik jeg redigeret billedet så det blev perfekt. Her viser jeg den lyssætning jeg har brugt på billedet.

Rembrandt
Inspiration_1

Lyssætning

Lyssætning Jeg er meget inspireret af de store klassiske mestre indenfor maleriet, og den måde de brugte lys, miljø, posering, opstilling, osv. Her har jeg brugt Rembrandt lyssætning for at få det maleriske look. Kendetegnet for Rembrandt lyssætning, er at man på den ene side af ansigtet under det ene øjet danner en trekant af lys (Rembrandts trekant). Det er en enkelt og dramatisk lyssætning, der giver et godt billede.

Redigering i Photshop

Det er ikke meget der er redigeret på disse billeder. Kristines lille overskæg er lavet og lidt rustik baggrund på lærred bagved. Krakelering er lagt på så det ligner et gammel maleri. Der er justeret lidt i farveholdning for at få de rigtigt brune og røde farver frem.

Rembrandt lysætning foto og lys beautydish og softbox
"Engang i 16-1700-tallet var jeg den lokale landsbytosse med hang til altervin som blev præst og godt gift. Overbiddet kunne man ikke gøre noget ved i samtiden, for sådan var man født - præcis som Herren havde skabt mig! Hustruens diskrete overskæg var noget sognet beundrede, for det var mindre synligt end hos samtidens gennemsnitlige kvinde - præcis som Herren havde skabt hende! Disse lokale celebrities skulle selvfølgelig foreviges på lærred - og det blev de så"
Jesper fotografi som ligner maleri. Portræt for sjov. Stor pibekrage
Jesper

Portrætter som gamle malerier

Det færdige resultat

Hvis du ønsker at få dit portrætfoto indrammet til ophæng på væggen, så kan det også lade sig gøre. Få en helt særlig wauw effekt på væggen som ingen andre har.

Kristine og Jesper som gammel maleri. Foto og lys som i gamle dage
Nationnort_logo_hvid

Telefon: +45 3073 8000
E-mail: info@nationnorth.dk
Adresse: 7100 Vejle

Anna Johansson er kreativ kraft bag Nation North. Med en solid baggrund som Digital Artdirector og mange års erfaring, tilbyder Nation North professionel fotografering og produktion af mindre film. Anna arbejder til dagligt hos Mediegruppen, hvor hun bidrager med sin ekspertise fire dage om ugen.

Nation North er hendes passionprojekt, hvor hun som erfaren fotograf, videofotograf og klipper hjælper kunder fra den første idé til den færdige produktion. Anna er til rådighed for projekter og samarbejde fredag, lørdag og søndag, hvor hun dedikerer sin tid og kreativitet til at bringe dine visioner til live.